Hva er SSL og SSL sertifikat?

Hva er SSL og SSL sertifikat?

HVA ER SSL SERTIFIKAT?

Et SSL-sertifikat er et digitalt sikkerhetssertifikat som er utstedt til et domene, en organisasjon eller privatperson for å bevise at nettstedet er ekte. Det vil si at nettstedet er dem de utgir seg for å være og ikke er et «lure-nettsted».

Et SSL-sertifikat inneholder vanligvis:
– Identiteten til den eller det som sertifikatet skal identifisere
– En gyldighetsperiode
– Et løpenummer som identifiserer sertifikatet unikt
– Hvilket anvendelsesområde sertifikatet er utstedt for
– En «offentlig nøkkel»
– Hele sertifikatet er digitalt signert av en utsteder som bekrefter sertifikatets gyldighet.

Sertifikatene utstedes av en rekke allment anerkjente utstedere som kan bekrefte identiteten til den eller det som sertifikatet er utstedt til. Slike utstedere kalles en sertifikat-autoritet eller «CA» (Certificate Authority).

Vi anbefaler spesialtilpassede SSL-sertifikater hvis du driver nettbutikk, eller annen overføring av sikret data.

HVA ER SSL?

SSL står for Secure Sockets Layer og betyr at dataene som sendes mellom en brukermaskin (deg) og tjenermaskin (server/nettsted) er kryptert.

Dette gjøres for at andre skal ikke skal kunne snappe opp og lese dataene som sendes mellom brukermaskinen og tjenermaskinen, gjennom å sette opp lytteposter eller tappe datalinjene.

Det foregår ved at tjenermaskinen (serveren/nettstedet) har en krypteringsnøkkel med to passord. Det ene kan bare brukes til å kryptere innholdet og kan derfor gis ut til alle (offentlig nøkkel). Den andre kan brukes til å dekryptere innholdet og må selvsagt bare være kjent for eieren (privat nøkkel).

Google straffer fra 31/1-2017 alle nettsteder som IKKE har SSL!

 

Bestill SSL/HTTPS i dag!

Google som er den største og viktigste søkemotoren har satt sikkerhet i høysetet. De ønsker nå at alle nettsteder skal være sikre og krever nå SSL for IKKE å bli straffet i søkemotorene. Fra og med 31. januar 2017 vil alle nettsteder uten sertfikat bli merket som usikre nettsider og straffes i søkeresultatene. Nå kan du lynraskt unngå dette og bestill SSL i dag:

Derfor tilbyr vi nå HTTPS for kun 790,-
for alle våre webkunder.

Unngå å bli straffet av Google, øk sikkerheten og synligheten. Bestill i dag!

 

Hopp rett ned til innholdet