Blogg

Hva er SSL og SSL sertifikat?

Hva er SSL og SSL sertifikat?

HVA ER SSL SERTIFIKAT?

Et SSL-sertifikat er et digitalt sikkerhetssertifikat som er utstedt til et domene, en organisasjon eller privatperson for å bevise at nettstedet er ekte. Det vil si at nettstedet er dem de utgir seg for å være og ikke er et «lure-nettsted».

Et SSL-sertifikat inneholder vanligvis:
– Identiteten til den eller det som sertifikatet skal identifisere
– En gyldighetsperiode
– Et løpenummer som identifiserer sertifikatet unikt
– Hvilket anvendelsesområde sertifikatet er utstedt for
– En «offentlig nøkkel»
– Hele sertifikatet er digitalt signert av en utsteder som bekrefter sertifikatets gyldighet.

Sertifikatene utstedes av en rekke allment anerkjente utstedere som kan bekrefte identiteten til den eller det som sertifikatet er utstedt til. Slike utstedere kalles en sertifikat-autoritet eller «CA» (Certificate Authority).

Vi anbefaler spesialtilpassede SSL-sertifikater hvis du driver nettbutikk, eller annen overføring av sikret data.

HVA ER SSL?

SSL står for Secure Sockets Layer og betyr at dataene som sendes mellom en brukermaskin (deg) og tjenermaskin (server/nettsted) er kryptert.

Dette gjøres for at andre skal ikke skal kunne snappe opp og lese dataene som sendes mellom brukermaskinen og tjenermaskinen, gjennom å sette opp lytteposter eller tappe datalinjene.

Det foregår ved at tjenermaskinen (serveren/nettstedet) har en krypteringsnøkkel med to passord. Det ene kan bare brukes til å kryptere innholdet og kan derfor gis ut til alle (offentlig nøkkel). Den andre kan brukes til å dekryptere innholdet og må selvsagt bare være kjent for eieren (privat nøkkel).

Google straffer fra 31/1-2017 alle nettsteder som IKKE har SSL!

 

Bestill SSL/HTTPS i dag!

Google som er den største og viktigste søkemotoren har satt sikkerhet i høysetet. De ønsker nå at alle nettsteder skal være sikre og krever nå SSL for IKKE å bli straffet i søkemotorene. Fra og med 31. januar 2017 vil alle nettsteder uten sertfikat bli merket som usikre nettsider og straffes i søkeresultatene. Nå kan du lynraskt unngå dette og bestill SSL i dag:

Derfor tilbyr vi nå HTTPS for kun 790,-
for alle våre webkunder.

Unngå å bli straffet av Google, øk sikkerheten og synligheten. Bestill i dag!

 

GDPR

Google Analytics

Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på dette nettstedet. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere.

 

Google Tag Manager

Håndterer sporingskoder og refererer til sporingsoppsett og tracking til 3.partsløsninger som Universal Analytics (Google Analytics). Alt av sporingskoder kjøres og håndteres via Google Tag Manager

Hva lagres: Dine bevegelser på displaysystem.no. All data er anonymisert og vi lagrer ingen sensitiv informasjon. Brukes til optimalisering av nettsiden og tjenester.

 

Hotjar

Anonyme data om dine bevegelser og interaksjon med lofotkraft.no. For å hjelpe oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt, registrerer Hotjar besøkendes økter. Hotjar-skriptet er en websocket-tilkobling som sender følgende informasjon til Hotjar-serverne:

- HTML-endringer som skjer mens den besøkende bruker sidene dine

- Musbevegelser

- Museklikk

- Scrolle-bevegelser

- Tastetrykk for hvit-listede handlinger

- Statistikk for om visningsstørrelsen for nettleser endres

Hver hendelse som spores, lagres i Hotjars sky-database ved hjelp av et tidsstempel som senere brukes til å spille av hendelsene i sekvensiell rekkefølge. Hotjar-skriptet sporer besøkende når de besøker forskjellige sider ved hjelp av en første-parti "cookie", slik at man kan spille av hele sesjonen i et enkelt opptak. Ingen sensitive informasjon eller brukerinformasjon hentes eller lagres.